Συχνές ερωτήσεις FAQ

Πως μπορεί και αφαιρεί το laser την τρίχα;

Το laser εκπέμπει μια αόρατη δέσμη φωτός που διαπερνά το δέρμα χωρίς να το επηρεάζει ή να το τραυματίζει και κατόπιν απορροφάται από την χρωστική της τρίχας. Μ’αυτό τον τρόπο η δέσμη του laser καταστρέφει την λειτουργία της τρίχας και την εμποδίζει να δημιουργεί τριχωτό. Στο επίπεδο του θυλάκου η δέσμη απορροφάται από την χρωστική και μετατρέπεται σε θερμότητα η οποία καταστρέφει την τρίχα όχι όμως το δέρμα.

Η laser αποτρίχωση είναι ασφαλής;

Η Laser αποτρίχωση είναι μια αποτελεσματική αποδεδειγμένα  μέθοδος. Το Laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια ιατρική συσκευή η οποία τροποποιείτε ανάλογα σε κάθε τύπο δέρματος.Ο  ακριβής χειρισμός  από πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους των οδηγιών οδηγεί σε ασφαλή χρήση.

Ποιοί εκτελούν το laser;

Στην Ελλάδα η αποτρίχωση με Laser εκτελείτε από πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους.

Ποιά η διαφορά του laser από τις άλλες τεχνικές;

Η  αποτρίχωση με Laser είναι μια τεχνική η οποία μπορεί γρήγορα την ίδια στιγμή να θεραπεύει μεγάλη επιφάνεια του σώματος. 

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα με το laser;

Μετά από κάθε συνεδρία και σύμφωνα με την περιοχή του σώματος μπορεί κάποιος να παρατηρήσει μεγάλα διαστήματα ελευθέρων τριχών μεταξύ των συνεδριών. Μετά την συμπλήρωση του αριθμού των συνεδριών μπορούμε να δούμε πολύ μεγάλη ελάττωση της τριχοφυίας και στο τέλος πλήρη θεραπεία.

Ποιές είναι οι προφυλάξεις πρίν το laser;

Είναι απαραίτητο αν αποφεύγετε τον ήλιο για λίγο διάστημα πρίν την συνεδρία, μια και το μαύρισμα αποτελεί αντένδειξη.Η περιοχή που είναι για αποτρίχωση θα πρέπει να ξυρίζεται 3 ημέρες πρίν την συνεδρία

Ποιές είναι οι προφυλάξεις μετά το laser;

Θα σας συστήσουμε να χρησιμοποιήσετε ενυδατική  κρέμα, κρέμα ενάντια στην ερυθρότητα για λίγες ώρες μετά το laser όπως επίσης και αντιηλιακό σε περιπτώσεις που το κάντε άνοιξη ή καλοκαίρι.

Ποιά είναι τα μειονεκτήματα;

Η  αποτρίχωση με Laser είναι μια ασφαλής θεραπεία αλλά κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα μπορεί να συμβούν όπως προσωρινές κηλίδες ειδικά σε σκούρου χρώματος δέρμα όπως και σε μαυρισμένου από τον ήλιο δέρμα.Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει την χρήση με την κατάλληλη επιλογή των παραμέτρων στο μηχάνημα

Η διαδικασία είναι δυσάρεστη;

 Η  διαδικασία χαρακτηρίζεται σαν ένα αίσθημα τσιμπήματος και ελαφριάς θερμότητας .Οι περισσότεροι το ανέχονται χωρίς αναισθητική κρέμα. Μετά το laser το δέρμα μπορεί να είναι λίγο ερυθρό.

Πόσο χρόνο διαρκεί μια συνεδρία;

Κάθε βολή με το laser καλύπτει περίπου 2 cm2 με δέκα περίπου τρίχες. Η  διάρκεια της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή .Στο χείλος και στο πηγούνι για παράδειγμα παίρνει περίπου μερικά λεπτά, ενώ στους μηρούς 25-35 λεπτά.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με σημαντικότερο την περιοχή αλλά και το φύλο. Επιπλέον οι τρίχες που βρίσκονται σε φάση ηρεμίας δεν προσβάλλονται από το laser. Αν θέλει κάποιος να προβλέψει τότε ο αριθμός βρίσκεται μεταξύ 4-7 συνεδρίες και εξαρτάται από τον αριθμό των τριχών αλλά και το φύλο και την περιοχή. Πχ η πλάτη και το πρόσωπο στον άνδρα απαιτεί παρατετεμένη θεραπεία που ο χρόνος μερικές φορές δεν μπορεί να υπολογισθεί από την αρχή.

Πόσο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριών;

Το μεσοδιάστημα των συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή του σώματος και το φύλο.Το μουστάκι και το πηγούνι θέλουν 35-45 ημέρες.