Η διαδικασία

Η αποτρίχωση με laser έχει αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις .Ο λόγος είναι ότι ελαττώνει μέχρι που εξαφανίζει την τριχοφυία στην περιοχή που θεραπεύουμε.

Προετοιμασία:

Θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για λίγο διάστημα αν αυτό είναι εφικτό γιατί ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του laser.Θα πρέπει να μειώσετε το ύψος των τριχών της περιοχής που σας ενδιαφέρει. Αποφύγετε την χρήση λοσιόν, κρέμας, make-up, αντί-ηλιακών η άλλων προϊόντων φροντίδας του δέρματος πρίν την θεραπεία.Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε την μείωση της αποτελεσματικότητας της επέμβασης αλλά και την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων.

 

Η Επέμβαση

Πρίν την επέμβαση έχετε μια συνάντηση με τον Κο Καποσίτα. Αυτό είναι βασικό γιατί μέσα από το ιστορικό θα έχετε την δυνατότητα των ερωτήσεων αλλά και παράλληλα θα αποκλεισθεί η όχι η εμπλοκή ορμονικών καταστάσεων που μερικές φορές παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανεπιθύμητη τριχοφυία. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποκαλυφθεί ορμονικές διαταραχές όπως πολυκυστικές ωοθήκες κλπ. Επίσης η κύηση, η διάφορα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Η επέμβαση γίνεται με το laser Alexandrite το οποίο διαθέτει σύστημα ψύξης. Οι περισσότερες γυναίκες ή άνδρες δεν χρειάζονται τοπική αναισθητική κρέμα. Το laser που χρησιμοποιούμε είναι χαμηλής ενέργειας. Η ενέργεια του περνά μέσα από το δέρμα του ασθενούς και απορροφάται από την χρωστική του θυλάκου της τρίχας. Ένα ποσοστό τριχών αλλά όχι όλο, καταστρέφεται στην συγκεκριμένη θεραπεία. Τα άτομα με ανοικτόχρωμο δέρμα και σκούρου χρώματος τρίχες τείνουν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα γιατί η δέσμη του laser απορροφάται καλύτερα από τις σκουρόχρωμες χρωστικές των θυλάκων.

Μετά την επέμβαση

Είναι φυσιολογικό μετά την επέμβαση το δέρμα να είναι λίγο ερυθρό για μικρό διάστημα. Μετά την επέμβαση τοποθετούμε μια ειδική κρέμα για την μείωση της ερυθρότητας όπως και αντιηλιακή κρέμα. Είναι φυσιολογικό κάποιες τρίχες να συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά την συνεδρία. Θά πρέπει να ξέρετε ότι το laser είναι αποτελεσματικό σε ορισμένη φάση του κύκλου της τρίχας. Αυτός είναι ο λόγος των επαναληπτικών συνεδριών μέχρι να πετύχουμε όλες τις τρίχες στην συγκεκριμένη φάση ζωής. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται στις 6 συνήθως ανάλογα βέβαια με την περιοχή αλλά και την πυκνότητα των τριχών.

Πλεονεκτήματα της laser αποτρίχωσης

 

Τι πρέπει επιπλέον να ξέρετε